Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ--ΒΟΘΡΟΥΜ Εκρηκτικό πρόβλημα με τα λύματα από τα τουρκικά παράλια!

Εκρηκτικό πρόβλημα με τα λύματα από τα τουρκικά παράλια!


ΒΟΜΒΑ ΤΟ ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ!

Το τουριστικό θέρετρο δεν έχει αποχετευτικό δίκτυο και ασφυκτιά! Απηρχαιωμένοι και οι βιολογικοί καθαρισμοί των ξενοδοχείων. Μόνη διέξοδος η θάλασσα!
Σοβαρό πρόβλημα μόλυνσης διατρέχει ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος των παραλίων της Τουρκίας, από το Μποντρούμ (Αλικαρνασσό) απέναντι στην Κω, μέχρι τη Ρόδο. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι στα τουρκικά τουριστικά θέρετρα με τις χιλιάδες ξενοδοχειακές κλίνες και μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες του Αιγαίου, δεν διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο, αλλά και στο ότι οι βιολογικοί καθαρισμοί των ξενοδοχείων είναι απηρχαιωμένοι και είτε υπολειτουργούν, είτε βγαίνουν συχνά εκτός λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι τα λύματα ολόκληρου του Μποντρούμ έχουν ως μόνη οδό διαφυγής την απόρριψή τους στη θάλασσα «ζωντανά».
Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το εν λόγω πρόβλημα. Και πριν
από λίγα χρόνια τα λύματα του Μποντρουμ κατάκλυσαν ολόκληρη την ακτογραμμή, με αποτέλεσμα την εκτεταμένη μόλυνση της θάλασσας σε μεγάλη έκταση. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι θα λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα, αρχής γενομένης  με την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και τον εκσυγχρονισμό των βιολογικών καθαρισμών των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.
Φαίνεται όμως ότι είτε δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω, είτε έγιναν ελάχιστα πράγματα, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μη λυθεί και να εκδηλώνονται τώρα σημάδια που οδηγούν σε μια εκρηκτική κατάσταση. Γι’ αυτό και υπήρχαν έντονες ανησυχίες, οι οποίες διαβιβάσθηκαν στις αρχές του Μποντρούμ.
Αυτή την περίοδο, όπως και όλο το καλοκαίρι, είναι γεμάτο από χιλιάδες τουρίστες και τα παραγόμενα λύματα από ξενοδοχεία και καταστήματα να ανέρχονται σε τεράστιες ποσότητες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εμφανή προβλήματα μόλυνσης της θάλασσας σημειώνονταν κατά διαστήματα από τον Ιούνιο, αλλά σε πολύ μικρή έκταση. Τώρα όμως το πρόβλημα φαίνεται να βρίσκεται στην κορύφωσή του. Εάν δε συμβεί ό,τι και πριν από λίγα χρόνια, να διοχετευθούν όλα τα λύματα του Μποντρούμ στη θάλασσα, τότε η οικολογική καταστροφή και για την Τουρκία και για τα ελληνικά νησιά, από την Κω μέχρι τη Ρόδο, θα είναι τεραστίων διαστάσεων και μη αναστρέψιμη!
rodosalarmΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html