Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΜΒΑ!!!ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΡΟΔΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ" !!!!!!

ΒΟΜΒΑ!!!ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΡΟΔΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ" !!!!!!






ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ Η ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΡΟΔΟΥ!!!!

Χωρίς να θέλουμε να στοχοποιήσουμε την Ισραηλινή κοινότητα Ρόδου και χωρίς να διατρεχόμαστε από σύνδρομα αντισημιτισμού ζητάμε απαντήσεις εδώ και τώρα!!!!



1}Ποιά είναι τα ιστορικά δεδομένα που στοιχειοθετούν το γεγονός πως πριν 22αιώνες
μετοίκισαν Ισραηλινοί στην Νήσο Ρόδο.

2}Υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που να αποδεικνύουν την κατοίκιση της Ρόδου από Ισραηλινούς και που είναι?


Σας παραθέτουμε άρθρο το οποίο παραχαράζει την ιστορία του νησιού μας.
 Αυτονόητο είναι πως πρέπει η αρχαιολογική υπηρεσία Ρόδου να προβεί σε εξηγήσεις άμεσα.


  Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον επίτιμο έφορο αρχαιοτήτων κ. Ηλία Κόλλια, ο οποίος μίλησε για την ιστορία των Ροδίων Εβραίων και εξήρε την "αισθητική αρτιότητα" της έκθεσης. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ρόδου κα Μιχαηλίδου και η διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος κα Ζανέτ Μπαττίνου. Στην ομιλία της η κα Μπαττίνου τόνισε μεταξύ άλλων: "Η παράδοση της Κοινότητας Ρόδου κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις εβραϊκές διασπορικές παραδόσεις. Ελληνόφωνοι Εβραίοι εγκαταστάθηκαν στη Ρόδο και έχτισαν την πρώτη κοινότητα πριν από 22 αιώνες. Οι ιδιαίτερες συνθήκες σε αυτή την ακριτική γωνιά της Ελλάδας δημιούργησαν, με το πέρασμα των καιρών, ένα μοναδικό πολιτισμικό κράμα που ενσωμάτωσε τη ρωμανιώτικη, ελληνόφωνη παράδοση, τη σεφαραδίτικη, ισπανόφωνη, και την τοπική ελληνική, καθώς και στοιχεία από την οθωμανική και την ιταλική. Η Εβραϊκή Κοινότητα της Ρόδου ανέπτυξε τα δικά της ήθη και έθιμα, μουσική, ενδυμασία και γλωσσικό ιδίωμα και άνθισε δίνοντας το δικό της ιδιαίτερο στίγμα που με τη διασπορά της απλώθηκε στα πέρατα της γης και επιβίωσε ως τις μέρες μας… Η έκθεση αυτή καλύπτει το θέμα της στη μακρά διάρκεια, από την εγκατάσταση των ελληνόφωνων Εβραίων στον ελλαδικό χώρο, τον 3ο αι. π.Χ., μέχρι σήμερα".


ΕΔΩ  ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=194:q-q-&catid=37:2009-04-30-08-29-48&Itemid=69

Αk: ΑΝ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΔΕΝ ΔΙΑΤΡΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΙΜΙΤΙΣΜΟ Η ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ!!!!

13 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ?
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ Π.Χ ΑΙΩΝΑ.
    ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΤΟΝ 3 π.χ αι
    ,αλλά σύμφωνα με το βιβλίο των μακαβ. υπάρχει αναφορά για την ΚΩ ,στο πέρασμα τους μέσω Κύπρου είναι λογικό να μετοίκησαν και στη Ρόδο νωρίτερα. Αν όχι τον τρίτο αιώνα τουλάχιστον τον 1 αι π.χ .Είναι πολύ λογικό όλο αυτό.
    Δεν βλέπω γιατί να υπάρχει αυτή η ενόχληση για τους Εβραίους ,δεν είπε κανείς ότι είναι οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού.
    Όσο αφορά τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι πιθανόν να υπάρχει και συναγωγή στα σπλάχνα της Ροδιακής γης που κάποια στιγμή θα ανακαλυφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 12:38 μ.μ.ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΕΡΕΊΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,,ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!! ΛΕΜΕ ΟΜΩΣ 12:43 ΠΩΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ Κ Κολια ΚΑΙ Μιχαηλίδου,,οποτε εδώ είσαι λάθος στο πρωτο σκέλος ,,,μάλλον δεν διάβασες καλά το πόστ ? δεν ξέρω. όμως εδώ εσύ μας λές για Κω και Κύπρο,,γιατι θα πρέπει να ήρθαν και στην Ρόδο?? ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ,το θέμα μας είναι στην Ρόδο!!!ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ,,ΕΙΠΑΜΕ ΜΕΤΟΙΚΟΙ ,,ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ !!!Οπως και να \έχει πρέπει εκεί στην υπηρεσια να μαζευτούν λίγο ,,εχουν ξεφύγει!!!λειτουργούν μισελληνικα,,και δεν μιλω για την παρόν αναρτηση ,,μας έχει κάνει πολλά από τζαμια ,,,καταπατήσεις ναών ,κτλπ....και κάνουν τα στραβά μάτια,,αστα αδερφε

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ διαχειριστή καλά κάνεις και λες ότι στερείται Ελληνικής παιδείας γιατί μόνος αντίλογος του είναι να προσβάλλει το συνομιλητή από το παρόν βήμα.

      Όσο αφορά το απόσπασμα που παρουσιάζεις από μια εκδήλωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις του.
      Την έκθεση την επιμελήθηκε και παρουσίασε το εβραικό μουσείο Ελλάδας.
      Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να απολογηθεί η αρχαιολογική υπηρεσία για τον λόγο της κυρίας προέδρου του Εβραικού μουσείου. Αλλωστε δεν λέει και κάτι το ανακριβές.
      Μια προσεχτική μελέτη στο Μακαβ 15.23 ως ιστορική πηγή αναφέρει σαφέστατα και την Ρόδο ως χώρο που μετοίκησαν οι Εβραίοι.Είναι γεγονός δηλαδή εκτός αν αμφισβητεί κανείς την ιστορική πηγή.
      Μας δείχνει ότι από τον 2 αι π.χ υπήρχαν Εβραίοι στη Ρόδο και μένει να το αποδείξει η αρχαιολογική σκαπάνη με ευρήματα ως επιβεβαίωση.Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο εύρημα.
      το οποίο θα ενοχλούσε και μένα απίστευτα.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ????? ΕΔΩ ΠΑΙΔΕΣ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8902.html

      Διαγραφή
    4. Αποτελούν ή όχι ιστορική πηγή?
      Η μαρτυρία του Ιώσηπου 1αι μ.χ για τους Εβραίους της Ρόδου είναι και αυτή αμφισβιτήσιμη?
      1900 έτη έστω παρουσίας Εβραίων στη Ρόδο.
      Δεν αλλάζει η ιστορία κ. διαχειριστά. Να συμφωνήσω σε άλλα θέματα που θίγετε στο μπλογκ σας αλλά το συγκεκριμένο είναι μια ιστορική πραγματικότητα είτε μας αρέσει ,είτε όχι.

      Διαγραφή
    5. Φίλε μου καλέ δεν θα σταθούμε σε ενός Ιουδαίου φιλόσοφου την αναφορά,,με τίποτα!!και αν ναι δώσε πηγή να το διαβάσουμε! Πόλλα λέγονται για τον Ιώσηπο,,δεν ειναι στοιχειο αυτό!!!!!

      Διαγραφή
    6. Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την συζήτηση φίλε μου.
      Οι ιστορικές αναφορές δεν επιδέχονται αμφισβήτηση κατά το δοκούν αν μας αρέσει ή όχι ο συγγραφέας ή αν είναι Ρωμαίος,Έλληνας ή Εβραίος.
      Όποτε θες ευχαρίστως μπορούμε να συζητήσουμε και προσωπικά παρέα για ιστορικές πηγές ,πως αξιολογούνται οι ιστορικές μαρτυρίες ,πως ελέγχονται κλπ.
      Η ιστορική έρευνα όπως γνωρίζεις πολύ καλά και η αυθεντικότητα ενός κειμένου έχουν μελετηθεί αναλυτικά και διεξοδικά από δεκάδες επιστήμονες και έχουν γραφεί μελέτες και για τα κείμενα του Φλάβιου Ιώσηπου και για τα βιβλία των Μακκαβαίων.
      Στο χώρο της ιστορικής έρευνας αυτά θεωρούνται αποδείξεις.

      Διαγραφή
  2. ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.
    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΟΥ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ισραηλινοι εχουν συλληφθει να ριχνουν εβραικα αγγεια πλησιον της Κρητης με σκοπο να "αποδειξουν" παρουσια εβραιων στην Ελληνικοτατη μεγαλονησσο.

    ..........Στην πραγματικότητα, αυτά τα «ευρήματα» που αναζητούσαν, τα είχαν ρίξει εκ των προτέρων στη θάλασσα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και δεν ήταν τίποτε άλλο από…τεχνητά οξειδωμένες μαρμάρινες πλάκες και υδρίες, έτσι ώστε να δείχνουν «αρχαιοφανείς», τις οποίες στην συνέχεια ανέσυραν ως…ευρήματα........

    δειτε εδω λεπτομερεις.http://hellenicgov.blogspot.gr/2010/09/h.html
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ [ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΖΕΦΡΥ] ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΙΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16 Ιανουαρίου 2013 - 12:43 μ.μ.

    ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΕΓΩ!

    πως ρε καραγκιοζη/καραγκιοζαινα να σε προστατευσει η διαχειρισις αφου και ο αλλος ανωνυμος ειναι?
    εαν χρειαζεσαι προστασια αει στο διαολο και αδειασε μας την γωνια απο το μπλογκ. την στιγμη που καταστρεφουν την Πατριδα δεν μας χρειαζονται Φλουφληδες σαν εσενα.
    Αχ! καλε μια μεγαληη κατσαριδα, διαχειριση, προστατευσε τον φλουφλη, φοβαται...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΙΠΑΜΕ ,,ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!! Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ,,ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΔΊΟ ,,, ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ Η ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ,,,,,, ΑΠΛΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ,,,ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΟΥΜΑΙΟΣ Η ΙΟΥΔΑΙΟΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ!!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΟΣΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι σιωνιστες προδότες και ανθελληνες ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ να θάψουν τον Ελληνικό πολιτισμό και να αναδείξουν τον εβραισμο αίσχος εδω ΕΊΝΑΙ γη Ελληνική και θα παράμεινη Ελληνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html