Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΠΟΙΟΣ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ? ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Κάτι εντελώς άγνωστο για την κοινωνία της Ρόδου παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο.
Είναι ελαιοτριβείο του 2ου π.χ.χ 

 Βρίσκετε εντός του ξενοδοχείου SUN PALACE  στο Φαληράκι,και είναι μάλλον το τελευταίο διασωθέν μνημείο στο είδος του ελαιοτριβείο.

Διασώθηκε προφανώς διότι κάποτε στην Ρόδο είχαμε Ελληνες στην αρχαιολογική υπηρεσία Ρόδου,ανθρώπους που πραγματικά νοιάστηκαν για την πολιτιστική τους κληρονομιά και
προϊστορία,ναι πέρασαν και αρχαιολόγοι που άφησαν την σφραγίδα τους ανεξίτηλη, και εμείς τους ευχαριστούμε που στάθηκαν αντάξιοι των προγόνων τους έστω και μόνο σε αυτόν τον τομέα!!!!νοιάστηκαν  προφύλαξαν και διάσωσαν  αρχαιολογικούς χώρους είτε με περιφράξεις είτε με στέγαστρα είτε με την φύλαξη τους!!!!!

Τώρα πλέον οι αρχαιολογική χώροι περιμένουν την νέα πάστα Ελλήνων που θα συνεχίσουν το έργο την ανοικοδόμησης και ανάδειξις των μνημείων που είναι μέχρι και σήμερα θαμμένη και αναξιοποίητη.
Ευχόμαστε να μπορούμε στο μέλλον να γράψουμε και μερικά καλά λόγια για κάποιους φιλέλληνες αρχαιολόγους που θα σκύψουν πάνω στη πολιτιστική τους κληρονομιά!!!





 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html