Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Μόντρεαλ: Έσπασε όλα τα ρεκόρ η έκθεση «Οι Έλληνες από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»






Μόντρεαλ: Έσπασε όλα τα ρεκόρ η έκθεση «Οι Έλληνες από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»
Το αρχαιολογικό μουσείο Pointe-à-Callière του Μόντρεαλ όπου πραγματοποιήθηκε η έκθεση.
Αυλαία έριξε η έκθεση με τα ελληνικά αρχαιολογικά εκθέματα «Οι Έλληνες από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που φιλοξενήθηκε επί τέσσερις μήνες στο αρχαιολογικό μουσείο Pointe-à-Callière του Μόντρεαλ.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου το Μουσείο, η έκθεση δέχθηκε 132.156 επισκέπτες σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας για χειμερινούς μήνες, ενώ η μέση ημερήσια επισκεψιμότητα επίσης κατέλυσε όλα τα ρεκόρ από την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου το 1992.

Η έκθεση, που θα έχει επόμενους σταθμούς την Οττάβα, το Σικάγο και την Ουάσιγκτον έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Μουσείο Pointe-à-Callière του Μόντρεαλ τον περασμένο Δεκέμβριο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο τονώθηκε από διαλέξεις που προγραμματίσθηκαν κατά τη διάρκειά της τόσο στο χώρο του Μουσείου όσο και στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Η έκθεση, που περιελάμβανε σπάνια ευρήματα 5.000 χρόνων ελληνικής προϊστορίας και ιστορίας από 22 μουσεία, οργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και ήταν χωρισμένη σε έξι ενότητες.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν προϊστορικά ευρήματα, αγγεία, προτομές φιλοσόφων και βασιλέων, κοσμήματα και έργα τέχνης της προϊστορικής, κλασικής και ελληνιστικής αρχαιότητας.

Για την εν λόγω έκθεση εκπονήθηκε μια δωρεάν εφαρμογή για την κινητή τηλεφωνία από το New Media Lab του Κέντρου «Σταύρος Νιάρχος» που λειτουργεί στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Simon Fraser της Βρετανικής Κολομβίας. 

Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμεύει ως οδηγός για πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την έκθεση. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Πολιτισμού με το κονσόρτσιουμ των Μουσείων εξέδωσαν ένα πολυτελές άλμπουμ που περιλαμβάνει τη θεματολογία, καθώς και αντικείμενα της έκθεσης.


Πηγή: Τα Νέα, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε περισσότερα Ανασκαφή: Μόντρεαλ: Έσπασε όλα τα ρεκόρ η έκθεση «Οι Έλληνες από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html