Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ !!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΥΠΟ ΠΟΙΑΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΎΛΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ !!

Ύποπτη και πρωτοφανής η απόφαση του υπουργείου να κηρύξει ως αρχαιολογική περιοχή το Γκολφ Αφάντου

Αναστάσιος Σπανός:Ύποπτη και πρωτοφανής η απόφαση του υπουργείου να κηρύξει ως αρχαιολογική περιοχή το Γκολφ Αφάντου!

Σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάσος Σπανός αναφέρει τα εξής:

«Η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει ως αρχαιολογική περιοχή μια τεράστια έκταση 10.000 στρεμμάτων στ’ Αφάντου είναι ύποπτη, πρωτοφανής και απαράδεκτη.
Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τ’ Αφάντου, έχει υπερτοπική εμβέλεια, αφορά το σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύει η χώρα σε αυτούς που η ίδια καλεί να επενδύσουν αλλά και στους πολίτες της.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση, διαλύεται κάθε προοπτική οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή αφού δεσμεύονται ιδιωτικά ακίνητα ενώ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη ματαίωση μιας επένδυσης που θα δημιουργούσε πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.
Υπενθυμίζω ότι η περιοχή του Αφάντου έχει πληγεί από ανάλογες αποφάσεις όπως η επιβολή Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου στα Κολύμπια.
Κανείς δεν έχει μεγαλύτερο σεβασμό από εμάς τους ίδιους απέναντι στην ιστορία μας και στα αρχαιολογικά ευρήματα.
Άλλωστε αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος.
Η απόφαση όμως για το χαρακτηρισμό, ως αρχαιολογικού χώρου, μιας έκτασης 10.000 στρεμμάτων χωρίς καμία αιτιολόγηση και χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να τη νομιμοποιούν, αποτελεί πρόκληση.
Η Ρόδος πρέπει να αντιδράσει ενωμένη.
Ζητώ την κοινή σύγκλιση του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου, με τη συμμετοχή όλων των φορέων αλλά και των βουλευτών.
Ο στόχος μας πρέπει να είναι η ανάκληση αυτής της απόφασης.
Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να βάζουν εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

Αk: Ανεκδοτο!!  Δήλωση  Σπανού,,, της  καούνας τα μαλλιοτραβηγμένα ύψη ,,,,!!!

Και που είστε Σπανοί ,,,ένα μέρος είναι ο αρχαιολογικός χώρος και όχι τα 10.000 στρέμματα!! η περιοχή κρίνετε υψηλού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ,,για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω περισσότερα ,.
Οπότε θα πρέπει να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές από την Αρχαι.Υπηρ .Ρόδου για να μπορέσουμε  να έχουμε εικόνα γιατον τόπο,  Σπανοί  άντε χαθήτε επίγονοι του Αβρααμ και του Ιακώβ!! Το χρήμα έρχεται δεύτερο πρώτα η πατρίδα ανεύθυνα όπως και άλογα δίποδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html