Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΤΑΧΑΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥ ! ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ - ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΓΑΛΕΡΑΣ !! ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ !



Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα υφίσταται στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα ξενοδοχεία της νήσου.
Είναι γνωστό, όπως επίσης κοινό μυστικό, πως εργοδότες πας φύσεως έχουν ξεσαλώσει δείχνοντας τον πραγματικό τους τρις άθλιο πρόσωπο,  στις μέρες μας
εργαζόμενοι στην Ρόδο βιώνουν τον αβίωτο καθημερινά για τρείς και εξήντα σε πολλά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις του νησιού, παράλληλα έχουμε και το παν άθλιο κράτος να φοροκοπανά  με 13 ως 23% τον νησιώτη, χωρίς φυσικά να υπερασπίζεται τους υπηκόους  και τα δικαιώματα τους, μόνο αρκείται στο άρμεγμα τών  παχυλών  αγελάδων στις νησιωτικές αποικίες του.
Ωστόσο δεν φαίνεται ο χιλιοχτυπημένος λαουτζίκος να οργανώνεται και να αντιδρά.

Μάθαμε χθες  απο σοβαρό ιστιολόγιο για τιμοκαταλόγους υπηρεσιών και άλλα φαιδρά, συγχρόνως καταγγελία κατακραυγής απο εργαζόμενους λάβαμε σήμερα για δικτατορικές πρακτικές εργοδοσίας  που έχουμε ασχοληθεί κατα το παρελθόν.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι αναφέρουν με μήνυμα τους στον ιστιοτόπο μας  καταπιεσμένοι εργαζόμενοι του γνωστού κόσμου MITSI !!
Εύκολα, λοιπόν,μπορεί ο καθένας να συμπεράνει τι είδους εργασιακές συνθήκες επικρατούν στον κόσμο ΜΙΤΣΙ.
Με δεδομένα τα παραπάνω δεν εκπλησσόμεθα  καθόλου απ' τα νέα καμώματα του μεγάλου εργοδότη,  δεν περιμέναμε όμως οτι διευθυντές του ομίλου με γραμμή  της ιδιοκτησίας προφανώς,οτι θα εκβίαζαν με αναγκαστική εργασία δυο επιπλέον ωρών τους εργαζομένους τους άνευ αποδοχών, αυτό σημαίνει πως οι υποκλινούμενοι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να εργαστούν με συνθήκες γαλέρας στον "μαγικό κόσμο" του κ all inclusive

ΠΗΓΗ :ΕΥΡΗΜΑΧΟΣ Χ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ  ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html