Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Παραφέρεται και ψεύδεται ασυστόλως ο δήμαρχος Ρόδου Φ. Χατζηδιάκος!


Αποτέλεσμα εικόνας για χατζηδιακοσ


Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Ηλία Καματερού και τις ανακοινώσεις του πρώην δημάρχου κ. Χατζή Χατζηευθυμίου για την πρόθεση του δημάρχου να δημιουργηθεί hotspot στο παλιό νοσοκομείο, ο τελευταίος έδωσε έκτακτη συνέντευξη τύπου, αλλά κατά την προσφιλή του μέθοδο «συσκότισε» το θέμα και κατέφυγε πάλι σε ύβρεις και απειλές κατά της «δημοκρατικής»
Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Δέχομαι εδώ και πάρα πολύ καιρό μια φαιδρή, αήθη και προκλητική επίθεση από μερίδα του Τύπου που δεν έρχεται να ζητήσει ενημέρωση πριν καν γράψει κάτι. Πολλές φορές είναι σχόλια –ως νομικός λέω ότι είναι στα όρια της αξιολογικής κρίσης. Ο καθένας αξιολογεί με τα δικά του κριτήρια είναι δικαίωμά του, το σέβομαι και το δέχομαι. Παρουσιάζει κάποια θέματα. Πάντα η καλοπροαίρετη κριτική είναι αποδεκτή, την σέβομαι πρέπει να μας κάνει καλύτερους. Αλλά όταν ξεπερνάει τα όρια, ας μην θεωρούν μερικοί την ευγένεια και την υπομονή αδυναμία. Όπως τόνισα η ανοχή έχει και τα όριά της. Απαξιώνω πολλές φορές να απαντάω σε προσβλητικά, είτε σε κακόβουλα, είτε σε υβριστικά, είτε ακόμη και σε συκοφαντικά δημοσιεύματα. Το κάνω αυτό γιατί πολλές φορές δεν διαβάζω καν. Εγώ μιλάω με τον κόσμο. Το κάνω επειδή γνωρίζω πολύ καλά αυτή την τακτική είμαι παλιός πλέον.
Ξέρω ότι το ίδιο έκαναν και στον Γιαννόπουλο, το ίδιο έκαναν και στον Μαχαιρίδη, το ίδιο έκαναν και στον Κουσουρνά, το ίδιο έκαναν και σε κάποιους βουλευτές που δεν ήταν οσφυοκάμπτες και δεν έπαιρναν γραμμή, επειδή δεν υπέβαλλαν τα σέβη τους σε ορισμένους. Κάποια στιγμή είπα, σε επαφή με τον πρόεδρο του ΔΣΡ να προχωρήσω στη Δικαιοσύνη, αλλά ξέρετε τι μου απάντησε; “Μα δεν βλέπεις, κι εμένα τα ίδια μου κάνανε κάποτε” –ο πρόεδρος του ΔΣΡ. Τα ίδια κάνανε ακόμη και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη. Δεν ξέρω πότε θα αρχίσω να απαντώ, αλλά όταν θα αρχίσω θα είναι πλέον μέσω της Δικαιοσύνης, με την μία μήνυση μετά την άλλη, με την μία αγωγή μετά την άλλη, κάθε μέρα.
Όποιες αγωγές θα καταθέτω, θα εκχωρώ την αποζημίωση της ηθικής βλάβης σε προνοιακά, κοινωφελή ιδρύματα για να κάνουμε και κάποιες δράσεις. Το ξέρετε καλά ότι εγώ περπατάω στην κοινωνία. Μιλάω με τους συμπολίτες μας, αφουγκράζομαι τις αγωνίες και τα προβλήματά τους και δουλεύω ατέλειωτες ώρες όπως και οι συνεργάτες μου. Σταματάω εδώ, γιατί τώρα που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το έργο της δημοτικής αρχής, ενδεχόμενα κάποιοι ή θα καταπιούν την γλώσσα τους, ή την πένα τους, εκτός κι αν επιλέξουν να ακολουθήσουν την προσφιλή τακτική να κάνουν ‘κυβιστήσεις’ κοινώς ‘κωλοτούμπες’ παρά τις σωματικές δυσκολίες που έχουν».
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
«Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του κ. Καματερού. Πέρασαν από την Ρόδο 12.000 πρόσφυγες σε ένα χρόνο. Μου δίνεται επιτέλους η ευκαιρία να αναδείξω το θέμα. Κανένας δεν επιβαρύνθηκε, κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε, ήταν προσωπικά δική μου επιλογή, η θέση, ο σχεδιασμός και η διαχείριση του προσφυγικού. Την αγκάλιασαν και την ακολούθησαν οι συνεργάτες μου, οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά πρωτίστως οι εθελοντές, οι επιχειρηματίες και οι απλοί πολίτες. Με το να φιλοξενήσουμε προσωρινά αυτούς τους ανθρώπους, η Ρόδος έγινε στο πανελλήνιο, παράδειγμα προς μίμηση. Μας βράβευσαν εντός και εκτός Ελλάδας. Επί της ουσίας, ψηφίσαμε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο να εκπονήσουμε μια μελέτη για την διαχείριση του προσφυγικού. Ό,τι έχω κάνει, το έκανα δημόσια. Δεν είχα την τιμή να επισκεφθώ ούτε να συμμετέχω σε κάποια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ούτε έχω κάνει οποιαδήποτε κουβέντα με τον Καματερό ο οποίος από την εκλογή του μέχρι τώρα, θυμάμαι ότι ήρθε μόνο σε μια παρέλαση.
Έχω ξεκαθαρίσει ότι Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, τα γνωστά hotspots, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει στη Ρόδο. Έχουμε βγάλει από το κάδρο την Ρόδο. Μιλήσαμε και με τον κ. Χατζή Χατζηευθυμίου και του εξήγησα τι θα γίνει. Γνωρίζει και την στάση μου στον πρώην υπουργό κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όταν ήθελε να κάνει Κέντρο στην Ρόδο.
Η επιτροπή διαχείρισης του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας που λειτουργεί στα παλαιά Σφαγεία, αποφάσισε ότι θα κλείσει την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Αυτή την στιγμή φιλοξενούνται τρεις οικογένειες που έχουν 4-5 μέλη, που περιμένουν την διαπίστευσή τους, είτε ως πρόσφυγες είτε να επαναπροωθηθούν. Δεν μπορούμε να το παρέχουμε υπό μορφή ξενοδοχείου, ζητήσαμε από την Ύπατη Αρμοστεία να αναλάβει τις οικογένειες, γιατί η δομή αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλο. Σε καμία περίπτωση ο δήμαρχος, ερήμην του δημοτικού συμβουλίου ή του ροδιακού λαού θα επέλεγε το παλαιό νοσοκομείο για να κάνει hotspots. Πέραν τούτου, δεν μετείχα σε καμία συζήτηση. Ακόμη κι όταν ο κ. Μουζάλας εμφανίσθηκε σε συνεδρίαση στην ΚΕΔΕ, δεν τέθηκε το θέμα της Ρόδου. Το ότι στην Κω χρησιμοποιούν το παράδειγμα της Ρόδου για να διαχειριστούν τις προσωπικές τους τριβές, είναι γνωστό».
Πάντως ερωτηθείς για το πού θα πάνε οι πρόσφυγες εάν σημειωθούν νέες ροές, ο δήμαρχος είπε ότι είναι κάτι που θα συζητηθεί και θα επανεξεταστεί από την Επιτροπή Διαχείρισης που υπάρχει αλλά κυρίως με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
* Σε ερώτηση σχετικά με τα σχέδια για αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου, ο δήμαρχος είπε: «Όταν ήρθε η κα Θεανώ Φωτίου, μου ζητήθηκε να γίνει μία δομή για να φιλοξενούνται 30 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά (προσωρινά μέχρι να προωθηθούν στις οικογένειές τους). Μπορεί λοιπόν να γίνει δίπλα στο ΟΚΑΝΑ αρκεί να φτιαχτεί ο χώρος. Αν γίνει κάτι τέτοιο, την απόφαση δεν θα την λάβω μόνος μου αλλά μόνον με το δημοτικό συμβούλιο. Όσον αφορά την πτέρυγα όπου γίνονται εργασίες την χρηματοδότηση της οποίας έχει αναλάβει η ΠΝΑ με προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ρόδου, θα στεγάσει υπηρεσίες (τεχνικές, οικονομικές, προνοιακές δομές κ.λπ.). Θα ήθελα πάντως να φύγει το ΟΚΑΝΑ από εκεί. Δε νομίζω να έχει κανένας αντίρρηση. Θα περιμένουμε και την σχετική απόφαση του Υπουργείου».
Πριν να δώσει συνέντευξη ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ενημέρωσε κατ’ ιδίαν τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, που έφερε με ανακοίνωσή του το θέμα στην επικαιρότητα αφού ενημερώθηκε για τις δηλώσεις στη σύσκεψη για την νησιωτικότητα στην Κω, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλία Καματερού.
Πιο συγκεκριμένα ενημέρωσε τον κ. Χατζηευθυμίου ότι πρόκειται να διαψεύσει την δήλωση Καματερού τονίζοντας μάλιστα ότι ουδέποτε μετέβη στο Μαξίμου. Ο κ. Χατζηευθυμίου συνομίλησε στην πορεία με τον κ. Καματερό για να διαπιστώσει τι ακριβώς είχε συμβεί και στην πορεία ο βουλευτής συνομίλησε με τον κ. Χατζηδιάκο, ο οποίος του κατέστησε σαφές ότι ουδέποτε πήγε στο Μαξίμου.
Ο βουλευτής κ. Καματερός δήλωσε χθες στη «δημοκρατική» τα εξής:
«Η ουσία δεν αλλάζει, η συζήτηση πράγματι δεν έγινε στο Μαξίμου. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει πρόταση για την αξιοποίηση τμήματος του παλαιού νοσοκομείου για τους πρόσφυγες κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός είχε εξάλλου συζητήσει το ίδιο θέμα με τον δήμαρχο Ρόδου και η λύση για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών σε χώρο του παλαιού νοσοκομείου είχε, όπως τόνισε χθες στη «δημοκρατική», πράγματι προταθεί με την προϋπόθεση όμως να υπάρξει χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και την διαμόρφωση του χώρου, η οποία δεν εξασφαλίστηκε στην πορεία.
Σημειώνεται ότι η ΕΡΑ Ρόδου δημοσίευσε στον ιστότοπο της ΕΡΤ ρεπορτάζ με τίτλο «Ρόδος: Σε αναζήτηση νέου χώρου για τους πρόσφυγες», της δημοσιογράφου κ. Χριστίνας Μέγα, που συνοδεύεται από ανάλογο ηχητικό, την 6η Ιουλίου 2016:
«Σε αναζήτηση νέου χώρου, για να στεγαστούν οι πρόσφυγες, βρίσκεται η δημοτική αρχή της Ρόδου.
Σημειώνεται ότι το κτήριο των παλαιών Σφαγείων, όπου φιλοξενούνται σήμερα, έχει αποφασιστεί -στο πλαίσιο ανάδειξης της εισόδου του λιμανιού- να αξιοποιηθεί.
Ένας υποψήφιος χώρος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο δήμαρχος, είναι τμήμα του κτηρίου του παλαιού νοσοκομείου.
Χθες, πάντως, κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας επισκέφθηκε μαζί με το δήμαρχο τα παλαιά σφαγεία και αποφάσισαν να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις όπως καθαρισμός, αντικατάσταση των παλιών στρωμάτων και κλινοσκεπασμάτων και εγκατάσταση περισσότερων χώρων υγιεινής, με δαπάνες της Ύπατης Αρμοστείας.
Επισημαίνεται ότι στη Ρόδο φιλοξενούνται 37 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 9 μωρά, ενώ σήμερα αναχωρούν οικειοθελώς για την Αθήνα 5 άτομα που απέκτησαν την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα.
Το Υπουργείο Εσωτερικών διερευνά τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν ασυνόδευτα παιδιά ή γυναίκες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, στους ξενώνες κακοποιημένων γυναικών που λειτουργούν ανά την επικράτεια».
Σημειώνεται ότι ο κ. Ηλίας Καματερός είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του και τα ακόλουθα:
«Υπήρχε στη Ρόδο πρόταση από τον δήμαρχο Ρόδου, στη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, να γίνει το παλιό νοσοκομείο της Ρόδου κέντρο για πρόσφυγες».
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 
ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΟΛΗΣ
Oι Ξενοδόχοι της πόλης διαμαρτύρονται και ανησυχούν στο ενδεχόμενο το παλιό νοσοκομείο να μετατραπεί σε hotspot για μετανάστες.
Το ήδη υποβαθμισμένο τουριστικό τρίγωνο δεν επιτρέπεται να επιβαρυνθεί περισσότερο.
Οι συνθήκες λειτουργίας μας σε οριακό σημείο.
Η Επιτροπή πόλης
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
 ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ
Ο αξιότιμος κύριος δήμαρχος, αντί να περιοριστεί στην ουσία των δηλώσεων των κ.κ. Ηλία Καματερού και Χατζή Χατζηευθυμίου, προτίμησε την προσφιλή  του μέθοδο, που χρονολογείται από τότε που διεκδικούσε την «Πρόοδο», να υβρίζει και να απειλεί την «δημοκρατική».
Και μάλιστα την ίδια ώρα,,,,Περισσότερα στην πηγή!!



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html