Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ! ΣΤΕΡΕΨΕ Η ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΝΑΔΙ- ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ 7η ΗΜΕΡΑ !



Αποτέλεσμα εικόνας για στερεψε πηγη
Άλλη μια γεώτρηση στέρεψε στο νησί μας, μια ακόμη πηγή ζωής χάθηκε, ενώ βέβαιο θεωρείτε οτι θα ακολουθήσουν και άλλες.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως απο την παρατεταμένη ανομβρία που πλήττονται τα νησιά της Δωδεκανήσου, σύντομα η κατάσταση απο την έλλειψη νερού θα πάρει
μεγάλες διαστάσεις, ιδιαίτερα  στο νησί της Ρόδου που φιλοξενεί πολυψήφιο αριθμό ξένων επισκεπτών κατα τους θερινούς μήνες.
Φτάνει να αναλογιστεί κανείς  οτι φέτος  με την αύξηση  που σημειώθηκε στις αφίξεις εξωτερικού, φιλοξενήθηκαν σε καταλύματα του νησιού περίπου τα 2 εκ τουρίστες.
 Αυτό μαζί με άλλους  παράγοντες  έχει ως αποτέλεσμα την εξάντληση των φυσικών πόρων.
Έτσι λοιπόν στο φαινομενικά άνευ υποδομών τουριστικό χωριό Γεννάδι το νερό εξαντλήθηκε, και οι πομόνες τραβούν θαλασσινό νερό πλέον.
Το ίδιο συνέβη μεσούσης της τουριστικής περιόδου και στο άλλο άνευ υποδομών τουριστικό τόπο, αυτό του Κιοταρίου, που το νερό εξαντλήθηκε και οι γεωτρήσεις αντλούν θάλασσα , εξαναγκάζοντας τους επενδυτές να χρυσοπληρώσουν τα μηχανήματα αφαλάτωσις, αξίζει να γνωστοποιηθεί  επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις, ξενοδόχοι  πλήρωσαν και έκαναν αποχετευτικά και αντιπλημμυρικά έργα, αντί του κράτους.
Πάρα ταυτα η ΔΕΥΑΡ αν και ειδοποιήθηκε πριν απο μια εβδομάδα για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, κωφεύει ,,, καθησυχάστηκε με την εύκολη λύση που ακούει στο όνομα ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Έτσι για μία βδομάδα τώρα βυτία της εταιπρόφυκα μεταφέρουν νερό στις δεξαμενές δύο και τρεις φορές την ημέρα.
 Κάτοικοι απεγνωσμένα καλούν τους υπευθυνους του δήμου και της επιχείρησης του, να βρούν λύση άμεσα.

Καλός ο τουρισμός και ευχαριστούμε  τους ξένους επισκέπτες  που προτιμούν και στηρίζουν το νησί μας.
Για αυτό λοιπόν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ξεκαθαρίζουμε ότι υποστηρίζουμε  την ανάπτυξη  στον τόπο μας, απλά θέτουμε κάποια  όρια,  τα οποία έχουν  παραβιαστεί προ πολλού, το ποιο πολύτιμο αγαθό που κάποτε είχαμε σε αφθονία, εξαντλείται, κάτι πρέπει να γίνει.-

Μην απαναπαυεστε σε λόγια και υποσχέσεις "ασχέτων" .Το νησί κινδυνευει !!

 Όχι άλλα ξενοδοχεία στο νησί μας ,αυτά που υπάρχουν να αποκτήσουν σύστημα διαχείρισης νερού και αφαλάτωση ,αγρότες και νοικοκυριά να έχουμε μεγαλύτερη συνείδηση . Αμεση επισκευή τον βλαβών που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάνε τον ενάμιση χρόνο και χάνονται εκατοντάδες κυβικά νερού,οι πισίνες να γεμίζονται  μόνο με θαλασσινο νερό.
 Δεν αντιδράμε και ο λογαριασμός έρχεται και δεν πληρώνεται με ευρώ.
 Διογένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html