Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε ομογενή στην Αυστραλία

 



Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με δικαίωμα αποφυλάκισης μετά από δύο χρόνια, καταδικάστηκε ο ομογενής Περικλής Τέλιος, που έκλεψε από το ταμείο του Συλλόγου Νηπιαγωγείων Oakleigh (Oakleigh South Ward Avenue Kindergarten Association) $224,008 προκειμένου να τα παίξει σε τυχερά παιχνίδια.
Ο Τέλιος έκλεψε τα συγκεκριμένα χρήματα από το Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο πέρυσι και όπως είπε ο ίδιος τα ξόδεψε παίζοντας Tattslotto, στοιχηματίζοντας στα άλογα, σε σκυλοδρομίες αλλά και στο φούτι.
Η δικαστής Carolyn Douglas, μετά την ανακοίνωση της ποινής του ανέφερε ότι ο Τέλιος στην ουσία
«ξεζούμισε» το ταμείο προκειμένου να ικανοποιήσει το πάθος του για τον τζόγο.
Η δικαστής ανέφερε ακόμα ότι αν ο Τέλιος δεν είχε παραδεχθεί την ενοχή του η ποινή θα ήταν βαρύτερη, ενώ, παράλληλα, ανέφερε ότι ο ομογενής έδειξε μεταμέλεια και αποφασισμένος να ξεπεράσει την παθολογική του εξάρτηση από τον τζόγο.
Ο Τέλιος παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι δεν υπήρχε μέρα που να μην παίξει και ότι όσο έχανε τόσο περισσότερο έπαιζε. Πριν βάλει χέρι στα ταμεία των Νηπιαγωγείων είχε ήδη χάσει δύο σπίτια λόγω του τζόγου.
Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο Τέλιος οργάνωσε με την κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα κατάφερνε να «βάλει χέρι» στις οικονομίες των Νηπιαγωγείων καθώς με το που ανέλαβε την ηγετική θέση στον Σύλλογο φρόντισε να αλλάξει όλη την διαδικασία πληρωμών. Πριν αναλάβει την θέση του προέδρου της Ένωσης, για οποιαδήποτε ανάληψη ή πληρωμή χρειαζόταν να υπογράψουν τουλάχιστον δύο μέλη του Δ.Σ., αυτός όμως άλλαξε τους κανονισμούς ώστε να μην χρειάζεται να υπογράφει κανένας άλλος εκτός από τον ίδιο. Στην συνέχεια φρόντισε να αναλάβει και τα καθήκοντα του λογιστή της Ένωσης γεγονός που του «έλυσε» τα χέρια και έκανε τη μεταφορά χρημάτων από το ταμείο της Ένωσης σε λογαριασμούς του πολύ «εύκολη» υπόθεση. Όταν κάποια στιγμή τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. διαπίστωσαν ότι έλειπαν πολλά χρήματα από τον λογαριασμό της Ένωσης και τον ρώτησαν που είναι, τους είπε ότι τα είχε μεταφέρει σε άλλο λογαριασμό στον οποίο θα τοκίζονταν με μεγαλύτερο επιτόκιο.
Τα χρήματα που έπαιξε στον τζόγο προέρχονταν από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις αλλά και από το υπουργείο Παιδείας και προορίζονταν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των νηπιαγωγείων της περιοχής.
πηγη:http://neoskosmos.com/news/el/node/33162

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html