Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Εμπάργκο κατά Σκοπίων και Αλβανίας ΤΩΡΑ!!μέχρις ότου ανοίξουν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες!!




Καθώς κορυφώνεται η προσφυγική κρίση το βασικό συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να στηριχθεί αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις.
Η Ε.Ε. αποδείχθηκε όχι μόνο κατώτερη των περιστάσεων αλλά πρωταθλήτρια στη διγλωσσία καθώς άλλα λέει και άλλα πράττει η γραφειοκρατία των

Βρυξελλών.
Σύμφωνα με το άρθρο 67 Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε.  η Ένωση αναπτύσσει κοινή πολιτική στους τομείς του ασύλου και της μετανάστευσης που
βασίζεται στην αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της.
Στο πλαίσιο αυτό ήδη από το 2014 είχαμε ξεκινήσει στην Ευρωβουλή την προσπάθειά μας προκειμένου επιτέλους να θεσπιστεί ένα σύστημα δίκαιης κατανομής των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών σε επίπεδο Ε.Ε. με βάση συγκεκριμένα κριτήρια στα οποία περιλαμβάνονται η έκταση, ο πληθυσμός και το ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους της Ένωσης λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα και το ποσοστό ανεργίας σε κάθε κράτος αφού είναι ιδιαίτερα δύσκολο για μια χώρα με υψηλή ανεργία να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων.
Πράγματι μετά από αρκετές θυελλώδεις συζητήσεις στην Ευρωβουλή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε δεκτές τις προτάσεις μας και τις προτάσεις άλλων ευρωβουλευτών διαμορφώνοντας ένα σύστημα κατανομής των προσφύγων σε ενωσιακό επίπεδο μέσω της περίφημης «μετεγκατάστασης» 160.000 προσφύγων από Ιταλία και Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε. μεταξύ των οποίων στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία η οποία όμως δεσμεύτηκε να δεχθεί μόνο 30.000 πρόσφυγες .
Μάλιστα σε σχέση με την Ελλάδα προβλέφτηκε η μετεγκατάσταση 60.400 προσφύγων από την πατρίδα μας σε άλλες χώρες της Ένωσης.
Τελικά μεσούσης της προσφυγικής κρίσης μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα στην Ε.Ε. ούτε 400 πρόσφυγες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνέρ Καζνέβ επισκεπτόμενος τη Λέσβο παραδέχθηκε ότι η περίφημη Γαλλική Δημοκρατία, η χώρα του δήθεν ανθρωπισμού δεν έχει δεχθεί παρά μόνο 90 άτομα εκ ως άνω 30.000 προς μετεγκατάσταση προσφύγων, αριθμός που δεν γεμίζει ούτε καν ένα τσάρτερ!!!
Παράλληλα με την πλήρη αποτυχία της διαδικασίας μετεγκατάστασης η Τουρκία συνεχίζει να υποθάλπει και να καθοδηγεί τα δουλεμπορικά δίκτυα τα οποία λειτουργούν με την καθοδήγηση του τουρκικού βαθέως κράτους και τα οποία καθημερινά πλημμυρίζουν τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους  μετανάστες.
Και σαν να μην έφταναν αυτά τα Σκόπια και η Αλβανία με την καθοδήγηση της Αυστρίας και την αγαστή ενθάρρυνση της Ιταλίας έκλεισαν τα σύνορά τους με αποτέλεσμα τα εγκλωβιστούν στις αρχές της εβδομάδας τουλάχιστον 40.000 πρόσφυγες που σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις θα αυξηθούν ραγδαία φτάνοντας τις 150.000 ψυχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Όπως επισήμανε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν οι ενέργειες αυτές των Σκοπίων και της Αλβανίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και ιδίως τη διεθνή σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες.
Η Ελλάδα βεβαίως δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στις προκλητικές και συνάμα παράνομες ενέργειες των πολλαπλά από την πατρίδα μας ευεργετηθέντων γειτόνων μας, ιδίως των Αλβανών που στη δεκαετία του ’90 κατά χιλιάδες ήρθαν στην Ελλάδα όπου δούλεψαν, έβγαλαν ψωμί, εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς και έστειλαν εκατομμύρια δραχμές και ευρώ με εμβάσματα στην Αλβανία η οποία όπως και τα Σκόπια ζει οικονομικά από την Ελλάδα.
Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιβολή αντιποίνων κατά των Σκοπίων και της Αλβανίας όπως έχουμε προτείνει εδώ και αρκετές ημέρες.
Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα πρέπει να επιβάλλει πλήρες Οικονομικό Εμπάργκο σε Σκόπια και Αλβανία. Να κόψει την παροχή πετρελαίου στα Σκόπια τα οποία τροφοδοτούνται με αγωγό από τα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να απαγορευθεί κάθε εισαγωγή/εξαγωγή από και προς Σκόπια και Αλβανία μέχρις ότου οι εν λόγω χώρες αναγκαστούν να ανοίξουν τα σύνορά τους ξανά για τους πρόσφυγες.
Μόνο έτσι θα πάψει να «ασφυκτιά» η Ειδομένη και η υπόλοιπη Ελλάδα που έχει κατακλυστεί από χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες.
Σκόπια και Αλβανία πρέπει να αντιληφθούν ότι το «καλαμπούρι» τελείωσε.
Και θα το καταλάβουν όταν τα Σκόπια στεγνώσουν από πετρέλαιο, πρώτες ύλες και άλλα αγαθά και όταν η Αλβανία σταματήσει να δέχεται τα εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα.
Επίσης όπως έχουμε ήδη προτείνει η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από τη Σένγκεν εδώ και τώρα προκειμένου να πάψει να αποτελεί μαγνήτη για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Πατρίδα μας ρισκάροντας να πνιγούν στο Αιγαίο γιατί η Ελλάδα ως χώρα Σένγκεν τους δίνει το "μαγικό χαρτάκι", δηλαδή ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν με τα οποία μπορούν να ταξιδεύσουν στη Γερμανία. Γι΄ αυτό άλλωστε δεν πάνε στη Βουλγαρία που συνορεύει χερσαία με την Τουρκία. Γιατί η Βουλγαρία δεν είναι χώρα Σένγκεν.
Επίσης η Πατρίδα μας αξιοποιώντας το άρθρο 72 της Συνθήκης Λειτουργίας Ε.Ε. θα πρέπει να αναστείλει και το Δουβλίνο 3 που μετατρέπει την Ελλάδα σε μόνιμη αποθήκη ψυχών.
Αντί όμως η κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη αυτών των αποτελεσματικών μέτρων συνεπικουρούμενη και από τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζει  την υποτακτική της στάση έναντι των Βρυξελλών  και αποδέχεται πλέον να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα απέραντο προσφυγικό Νταχάου που θα φιλοξενήσει προσωρινά (;) για 3 και πλέον χρόνια τους χιλιάδες πρόσφυγες που θα συνεχίσουν να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.

Φτάνει όμως. Επιτέλους πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

*Ο Νότης Μαριάς, είναι Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης


http://blablaworldnews.blogspot.gr/2016/03/blog-post_257.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html