Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ρωμηοί καλώς τον δεχτήκατε !! Ανέλαβε χθες ο νέος Τούρκος Διοικητής στην Ταξιαρχία SEEBRIG στον Τύρναβο



Τη διοίκηση της Ταξιαρχίας της ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης (South Eastern European Brigade – SEEBRIG) ανέλαβε χθες και επίσημα ο Τούρκος ταξίαρχος Αλπτεκιν Ταρτιτσι.

Ο 52χρονος ταξίαρχος του Πυροβολικού ανέλαβε στη θέση του ομοεθνή του ταξιάρχου, Νουμάν Γεντιγιλντίζ, ο οποίος αποστρατεύθηκε πρόωρα τον περασμένο Ιούλιο με απόφαση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ο κ. Γεντιγιλντίζ είχε αναλάβει καθήκοντα τον Αυγούστου του 2015 και η διετή θητεία του στη διοίκηση της SEEBRIG έληγε σε ένα χρόνο. Ωστόσο μετά τις πρόσφατες κρίσεις στην ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αποστρατεύθηκε και διοικητής για το επόμενο διάστημα τοποθετήθηκε ο κ. Ταρτιτσι αφού η διοίκηση της Ταξιαρχίας, που εδρεύει στο Στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο, θα παραμείνει στην Τουρκία μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Σημειώνεται με βάση τον σημερινό σχεδιασμό, η έδρα του Στρατηγείου της Ταξιαρχίας θα μεταφερθεί για την επόμενη εξαετία (2017 – '23) στη Βουλγαρία με Έλληνα αξιωματικό να αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή, τη διετία 2019 – '21.

Ο ταξίαρχος Alptekin Tartici γεννήθηκε στην Άγκυρα το 1964, αποφοίτησε από την Τουρκική Στρατιωτική Ακαδημία το 1986 ενώ φέτος προήχθη στον βαθμό του ταξιάρχου. Εχει θητεύσει σε διάφορες θέσεις στη χώρα του αλλά και στο εξωτερικό, όπως μεταξύ άλλων στην UNIKOM (Κουβέιτ), στο ΝΑΤΟ (Νάπολη) και στη EUFOR (Σεράγεβο) ενώ έχει κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές.

Να σημειωθεί πως η σύσταση της SEEBRIG προβλέπεται από τη βασική συμφωνία ίδρυσης της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης της ΝΑ Ευρώπης, συμφωνία που υπογράφθηκε στα Σκόπια τον Σεπτέμβριο του 1998. Ως πλήρη μέλη της Ταξιαρχίας συμμετέχουν σήμερα έξι χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Ρουμανία και Τουρκία) μετά την αποχώρηση της Ιταλίας.

Β.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html