Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

"Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ"


"Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ  ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ"  Σάμιουελ  Τζόνσον / Samuel Johnson (1709-1784)

Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης


Διερωτώμαι ειλικρινά, κατά πόσο ο ως άνω αφορισμός σήμερα,  φωτογραφίζει και αντανακλά περιπτώσεις τινών παραγόντων της δημόσιας ζωής οι οποίοι μέσω διχαστικών διλημμάτων, αστήρικτων καταγγελιών και ανυπόστατων κατηγοριών για ενδοτικότητα ή μειοδοσία των άλλων, αναζητούν πολιτική έκφραση και εκλογική πελατεία, άλλως με αμφισημίες και ασάφειες, ανείπωτο θράσος και περισσή υποκρισία, ευκολία, χτίζουν πολιτική καριέρα στην πλάτη των αφελών και αδαών πολιτών της χώρας!!!

Ήτοι οι γνωστοί, επαγγελματίες σπεκουλαδόροι, οι σύγχρονοι λαϊκιστές, αγύρτες με τις επιλεκτικές ευαισθησίες και τον κενό δημόσιο λόγο, οι οποίοι συχνά-πυκνά με την πρώτη ευκαιρία, ανεμίζουν και ξεδιπλώνουν "ιδεολογικούς θούριους" και διάφορα "πατριωτικά" τσιτάτα, πολλώ μάλλον κατά το δοκούν, εν μέσω της ανερμήνευτης αφωνίας των διανοούμενων και της αυξανόμενης αδιαφορίας των πολιτών που διαμορφώνει καθημερινά τη λαϊκή αδράνεια, ερμηνεύουν και χρησιμοποιούν τον πατριωτισμό ως όχημα παντός καιρού ή ευκαιρίας...!!!

Χρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός - Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων - Τεχ.Γεωπόνος - Παιδαγωγός
Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html