Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Οι χασάπηδες της Μιανμάρ


Απίστευτο -- οι ΗΠΑ μόλις ακύρωσαν την ενίσχυση που ετοιμάζονταν να στείλουν στα αιμοβόρα στρατεύματα της Μιανμάρ! Τώρα ας εντείνουμε την πίεση για να ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες -- υπόγραψε και διάδωσέ το παντού!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Αυτήν τη στιγμή ο στρατός της Μιανμάρ κατασφάζει την κοινότητα των Ροχίνγκια -- αποκεφαλίζουν ακόμη και μικρά παιδιά. Το πιο εξωφρενικό: τα στρατεύματα έχουν την στήριξη της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας -- ας απαιτήσουμε να πάψουν να στηρίζουν τα αιμοβόρα στρατεύματα για να σταματήσει η σφαγή!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Ελάχιστοι είχαν ακουστά τη Ρουάντα, μέχρι που δολοφονήθηκαν εκεί 800.000 άνθρωποι. Αυτήν τη στιγμή η ιστορία επαναλαμβάνεται στη Μιανμάρ, όπου η κοινότητα των Ροχίνγκια καταδιώκεται από διψασμένα για αίμα στρατεύματα που πλέον δρουν ανεξέλεγκτα.  

Είναι αρρωστημένο. Αποκεφαλίζουν ακόμη και μικρά παιδιά.
  

Το εξωφρενικό είναι ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τις σφαγές στηρίζονται από χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Γερμανία κι η Ιταλία!  

Οι στρατηγοί της Μιανμάρ επενδύουν εδώ και χρόνια σ’ αυτές τις διεθνείς συμμαχίες. Βοήθησε να απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις να σταματήσουν να τους στηρίζουν για να μπει τέλος στις σφαγές. Όταν η έκκλησή μας γίνει τεράστια, το Avaaz θα δημοσιεύσει ανακοινώσεις στα διεθνή ΜΜΕ, βάζοντας στο στόχαστρο παγκόσμιους ηγέτες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα γίνει σε λίγες μέρες!

Υπόγραψε εδώ: Σταματήστε να στηρίζετε τους δολοφόνους!

Κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το καθεστώς της Μιανμάρ, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποτραπεί η σφαγή. Είναι προφανές ότι αυτή η οδός δεν έχει οδηγήσει σε λύση. Όμως θα μπορούσαν να ασκήσουν τεράστια επιρροή, αν διέκοπταν τις σχέσεις τους με αυτούς τους χασάπηδες!  

Οι Ροχίνγκια είναι μια πάμφτωχη μειονότητα, τους οποίους η Μιανμάρ δεν αναγνωρίζει ως υπηκόους της και τούς καταδιώκει εδώ και χρόνια λόγω του σκούρου δέρματος και της θρησκείας τους. Κάποιοι Ροχίνγκια έγιναν αντάρτες και αντεπιτέθηκαν στα στρατεύματα της Μιανμάρ. Αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ωμή εθνοκάθαρση και το χειρότερο ανθρωποκυνηγητό που έχουν βιώσει ποτέ.Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το παντού!

Υπόγραψε εδώ: Σταματήστε να στηρίζετε τους δολοφόνους!
Τους έχουμε ξαναβοηθήσει: Όταν χιλιάδες Ροχίνγκια αποκλείστηκαν στα ανοιχτά της θάλασσας στην απελπισμένη προσπάθειά τους να γλιτώσουν το προηγούμενο μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, το κίνημά μας συγκέντρωσε χρήματα για αποστολές διάσωσης. Τώρα μας χρειάζονται ξανά, περισσότερο από ποτέ. Ας ανταποκριθούμε στην κραυγή βοήθειας των Ροχίνγκια, για να αποτρέψουμε την επόμενη Ρουάντα.

Με ελπίδα,
Bert, Rewan, Ana Sofia, Danny, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ποιοι είναι οι Ροχίνγκια, «η πιο διωγμένη μειονότητα στον κόσμο»; -- Το Βήμα
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=899069  

Ο διωγμός των Ροχίνγκια -- Εφημερίδα των Συντακτών
https://www.efsyn.gr/arthro/o-diogmos-ton-rohingkia

Μιανμάρ: Νέες βιαιοπραγίες εις βάρος των Ροχίνγκια -- Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/story/1274688/mianmar-nees-biaiopragies-eis-baros-ton-roxingkia 

Μιανμάρ: Παιδιά των Ροχίνγκια «αποκεφαλίζονται και καίγονται ζωντανά», καθώς κύμα προσφύγων διαφεύγει στο Μπαγκλαντές (στα Αγγλικά) -- The Independent
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/rohingya-burma-myanmar-children-beheaded-burned-alive-refugees-bangladesh-a7926521.html  

Ροχίνγκια: «Ούτε ένα μωρό δε γλίτωσε από το στρατό» (στα Αγγλικά) -- Al Jazeera
http://www.aljazeera.com/news/2017/08/rohingya-babies-spared-army-170827192311109.html  

Ο ΟΗΕ ισχυρίζεται πώς στη Μιανμάρ μπορεί να εξελίσσονται «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» (στα Αγγλικά) -- CNN
http://www.cnn.com/2017/03/21/asia/myanmar-un-crimes-against-humanity/index.html  

Ροχίνγκια: Ο ΟΗΕ μιλά για «εθνοκάθαρση» στη Μιανμάρ (στα Αγγλικά) -- BBC
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-41224108




Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email Nektron444@gmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html