Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΕΊΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΙΜΙΑ ; ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ;



Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι η τουρκία έβαλε σκοπό να επανιδρύσει την άλλοτε Οθωμανική βαλκανοαυτοκρατορία  της, με σύμμαχους που περιμένουν στην σειρά φαίνεται να μην υπολογίζει τίποτα και
κανέναν, Σκόπια Αλβανία Κόσοβο Ρωσία, πρόθυμοι να συμπαραταχθούν στο πλευρό της.
Η κίνηση της τουρκίας να τοποθετήσει πλατφόρμα εξόρυξης σε άγνωστο σημείο ως τώρα στο αιγαίο σηματοδοτεί  ακραίες εξελίξεις.
Αυτή τη στιγμή το ρυμουλκό CENGIZ HAN  που τραβάει την πλατφόρμα εξόρυξης πλέει σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της νήσου Χίος, κοντά βρίσκεται τυχαία' μια Γερμανική φρεγάτα,και μια Αλβανική ακταιωρός 
NATO WARSHIP A1412
Albania Albania BUTRINTI 


 








Όπως βλέπουμε στον ιστότοπο   merine trafic on line στο τουρκικό ρυμουλκό δεν έχει δοθεί στίγμα προορισμού, και αυτό προβληματίζει.
 Διότι εκεί που θα στηθεί , θα πρέπει να έχουν γίνει και οι απαραίτητες μελέτες-έρευνες, και οτι είναι δεδομένο οτι η πλατφόρμα θα αντλεί πετρέλαιο η υγραέριο,και όχι λεμονάδα,  αυτό πάει να πει οτι κάτω απο την μύτη των εδώ φραπεδιάρηδων, η τουρκία προγραμμάτιζε και ερευνούσε, αφου βρισκόμαστε στο τελευταίο πλέον στάδιο της εγκατάστασης.
Το θέμα τώρα είναι  που θα στηθεί.
Σύμφωνα πάντως με την πορεία πλεύσης του ρυμουλκού και την απόσταση που έχει διανύσει ως τώρα μπορούμε να υποψιαστούμε οτι έχει βάλει πορεία για Ιμια, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να κατανοήσουμε τις τελευταίες ακραίες συμπεριφορές των τούρκων  με το θράσος στην περιοχή, που προσπάθησαν να εμβολίσουν το λιμενικό της Καλύμνου προ ημερών,και τον στόλο που έχουν αναπτύξει  στην περιοχή, με 11 πολεμικά που καραδοκούν !!

Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται πρέπει να εκτιμηθούν με την δεδομένη τους κατάσταση με σοβαρότητα και ΤΟΛΜΗ απο μεριάς της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html