Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Δε θα πιστέψεις τι μας έστειλε μόλις η Monsanto



Μόλις μας έσκασε δικαστικό ένταλμα 168 σελίδων απ’ τη Monsanto.

Μας δίνει ελάχιστες μέρες για να απαντήσουμε και μας «διατάζει» να παραδώσουμε όλα τα προσωπικά email, τις σημειώσεις και τα αρχεία που έχουμε για τη Monsanto, ακόμη και τα ονόματα και email των μελών του Avaaz που έχουν υπογράψει εκστρατείες για τη Monsanto!!

Είναι πολύ σοβαρό. Μιλάμε για έναν πολυεθνικό κολοσσό 50 δισ. δολαρίων, διαβόητο για τα βαριά νομικά του όπλα, όπως αυτό. Διαθέτουν απεριόριστους πόρους. Αν πέσουν στα χέρια τους τα προσωπικά μας δεδομένα, ούτε θέλουμε να φανταστούμε τι θα κάνουν μ’ αυτά.

Γι’ αυτό θα παλέψουμε. Γιατί μπορεί η Monsanto να έχει τα λεφτά για να εκφοβίζει, αλλά το Avaaz έχει τεράστια συλλογική δύναμη και τα μέλη μας απλώς δεν τη φοβούνται.

Η προθεσμία για να απαντήσουμε στο ένταλμα λήγει σε λίγες μέρες -- στήριξε για υπερασπιστούμε το κίνημά μας και να στείλουμε στη Monsanto ένα μήνυμα: Κάθε φορά που μας επιτίθεται, μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς:

Πρέπει να προσλάβουμε επειγόντως εξαιρετικούς δικηγόρους, για να αντικρούσουμε τα νομικά μυαλά της Monsanto. Ο αγώνας ενάντια σ’ αυτό το ένταλμα (δες το εδώ) από μόνος του θα είναι δαπανηρός και ίσως είναι μόνο η αρχή.

Δε γνωρίζουμε το σχέδιο της Monsanto, αλλά ξέρουμε το λόγο που μας επιτίθεται: Το Avaaz έχει κατατροπώσει τη Monsanto επανειλημμένα σε τεράστιες νομοθετικές μάχες -- όπως μπλοκάροντας την ανανέωση της πολυετούς άδειας κυκλοφορίας του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη, βασικού θεμελίου της χημικής αυτοκρατορίας της. Κερδίζουμε. Γι’ αυτό κι αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

Το ένταλμα αναφέρει ότι η Monsanto θέλει όλα τα προσωπικά μας δεδομένα για να αντικρούσει συλλογικές προσφυγές εναντίον της, σύμφωνα με τις οποίες η γλυφοσάτη προκάλεσε καρκίνο σε ανθρώπους. Σου φαίνεται παρανοϊκό; Όχι μόνο σ’ εσένα… Παρόλα αυτά έχει πάρει την έγκριση αμερικανικού δικαστηρίου, γι’ αυτό χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθεια των καλύτερων δικηγόρων. Στήριξε την υπεράσπιση του Avaaz, για να στείλουμε ένα γενναίο μήνυμα στη Monsanto:

Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες μεγαλύτερες και πιο αδίστακτες απ’ τη Monsanto. Το ότι μπορούμε όντως να τη νικήσουμε δείχνει πόσο αληθινή είναι η συλλογική δύναμη αυτού του κινήματος. Αν παραμείνουμε όλοι και όλες ενωμένοι, με αισιοδοξία και θάρρος, ΜΠΟΡΟΥΜΕ πραγματικά να αλλάξουμε τον κόσμο!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Ricken, Emma, Fatima, Danny, Hui-Ting, Σπύρος, Marigona και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Γλυφοσάτη -- Σκίσαμε!! -- Avaaz
https://secure.avaaz.org/el/nothing_we_cant_do/

Monsanto-Bayer: Έρευνα της Κομισιόν για τον «γάμο της κόλασης» -- tvxs
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/monsanto-bayer-enas-gamos-apo-tin-kolasi

Εκστρατεία του Avaaz συγκέντρωσε πάνω από 1,4 εκατ. υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών κατά του ζιζανιοκτόνου glyphosate – agro24
https://www.agro24.gr/agrotika/agrotiki-epikairotita/eyropaiki-enosi/ekstrateia-toy-avaaz-sygkentrose-pano-apo-14-ekat

Η Monsanto, ο καρκίνος και το μέλλον της γεωργίας -- tvxs
http://tvxs.gr/news/kosmos/i-monsanto-o-karkinos-kai-mellon-tis-georgias

Η ομάδα εκστρατειών Avaaz καλεί την ΕΕ να αποκλείσει τη συμφωνία της Bayer με τη Monsanto (στα Αγγλικά) -- Reuters
https://www.reuters.com/article/us-monsanto-m-a-bayer-eu/campaign-group-avaaz-calls-on-eu-to-block-bayers-monsanto-deal-idUSKBN1A922S

Συγκομιδή φόβου από τη Monsanto (στα Αγγλικά) -- Vanity Fair
https://www.vanityfair.com/news/2008/05/monsanto200805

Ασθενείς: Το Roundup μάς προκάλεσε καρκίνο, καθώς υπάλληλος της αμερικανικής υπηρεσίας περιβαλλοντικής προστασίας βοήθησε την εταιρεία (στα Αγγλικά) -- CNN
https://www.cnn.com/2017/05/15/health/roundup-herbicide-cancer-allegations/index.html/




Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 46 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email Nektron444@gmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html