Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ !!!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ-βιντεο


 ΕΙΣΑΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ? ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ  Η ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ


Τεράστιο σκάνδαλο που εμπλέκονται υψηλόβαθμοι ιστάμενοι της μίζας του πολιτικού σκηνικού που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης!!!!

Ο Λουκάς Μπαρκανίκας σήμερα μας αποκάλυψε πως μέσο ΕΣΠΑ έχει κατοχυρωθεί ποσό για την αγορά μηχανήματος παραγωγής και εμφιάλωσης οξυγόνου, λόγο ότι η ανάγκες του νοσοκομείου είναι μεγάλες για οξυγόνο,και εδώ κρατηθείτε λόγο πως το ποσό που χρειάζεται ετησίως το νοσοκομείο είναι τεράστιο και ανέρχεται στα 600.000 ευρώ τον χρόνο αν οι
αριθμοί είναι σωστοί !!
Σημασία έχει πως αυτά τα έξοδα του νοσοκομείου είναι και δικά μας έξοδα που μπορούν να σταματήσουν να είναι αν τοποθετήσουν το μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου που επαναλαμβάνω έχουν ίδη εγκριθεί για λογαριασμό του νοσοκομείου Ρόδου μέσο ΕΣΠΑ,το μηχάνημα κοστίζει 250.000 ευρώ και τα χρήματα υπάρχουν όπως είπαμε!!!
Όμως η κλίκα του νοσοκομείου το υπουργείο υγείας και υπουργείο ανάπτυξης δεν υπογράφουν για να απαγκιστρωθεί το ποσό και η μελέτη του.
Μήπως έχει εμπλακεί και νυν διευθυντής σε αυτό το σκάνδαλο? ύποπτος λόγο πως τον ξανα τοποθέτησαν στην θέση του διευθυντή!!!
Ποιός είναι ο εφοπλιστής που μεταφέρει τα οξυγόνα???????
Ποιός μπορεί να είναι από πίσω από αυτό το πλιάτσικο του δημοσίου ταμείου?ποιοι παίρνουν της μίζες για να κάνουν τα στραβά μάτια και να κλείνουν το στόμα? [σύντομα κοντά σας ]
Οποιοι και να είναι θα αποκαλυφθούν αργά η γρήγορα ,,,αυτό είναι το σίγουρο !!!!!!

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!
 Σήμερα, λόγω του σημαντικού οικονομικού οφέλους που προκύπτει από την εγκατάσταση γεννητριών οξυγόνου, θα έπρεπε όλο και περισσότερες Κρατικές νοσηλευτικές μονάδες, να προγραμματίζουν την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής οξυγόνου. Το φαινόμενο αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα για τις νοσηλευτικές μονάδες των νησιών όπου, εκτός του σημαντικού οικονομικού οφέλους, αποκτούν και απεξάρτηση από την προμήθεια αερίου οξυγόνου, προμήθεια που πολλές φορές καθίσταται ως και αδύνατη λόγω καιρικών συνθηκών, απεργιών κλπ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για τους ασθενείς.
Αντίθετα ο ιδιωτικός τομέας επωφελήθηκε άμεσα αυτού του γεγονότος και εγκατέστησε στις νοσηλευτικές του μονάδες (ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΑΓ.ΛΟΥΚΑΣ, ΚΥΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, EYROMEDICA, ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΑΕ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, κλπ.), γεννήτριες οξυγόνου δημιουργώντας σημαντικότατη οικονομία στις μονάδες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι της κλινικής ΑΓ.ΛΟΥΚΑΣ η οποία από την χρήση των γεννητριών οξυγόνου σε ετήσια βάση εξοικονομεί περίπου 150.000 ¤.
Επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Νοσοκομείου της Σύρου που πρόσφατα εγκατέστησε γεννήτρια οξυγόνου και εξαιτίας της σημαντικής οικονομίας που προέκυψε από την λειτουργία της γεννήτριας οξυγόνου και της απεξάρτησης του από τους προμηθευτές αερίου οξυγόνου, εγκατέστησε άμεσα γεννήτρια οξυγόνου και στο νοσοκομείου Νάξου και προσανατολίζεται στην εγκατάσταση γεννητριών οξυγόνου σε όλα τα κέντρα υγείας της δικής του δικαιοδοσίας, εξοικονομώντας τοιουτοτρόπως σημαντικά οικονομικά οφέλη ετησίως.
Παρόλα αυτά οι Δημόσιες Νοσηλευτικές μονάδες δυστυχώς, καίτοι έχουν πληροφορηθεί για την σχετική δυνατότητα, εξακολουθούν να προκηρύσσουν διαγωνισμούς για την προμήθεια αερίου ή υγρού οξυγόνου, αγνοώντας σκανδαλωδώς οποιαδήποτε εναλλακτική λύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι της 5ης ΥΠΕ που πρόσφατα προκήρυξε διαγωνισμό προμήθειας ιατρικών αερίων προϋπολογισμού 1.000.000,00 ¤, δαπάνης δηλαδή της ετήσιας προμήθειας ιατρικών αερίων, χωρίς να λάβει υπόψη της την δυνατότητα που παρέχεται από την λύση της εγκατάστασης γεννητριών οξυγόνου.
Πρόσφατα το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Θεσσαλονίκης (ιδιωτικού δικαίου) διενήργησε δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με την εναλλακτική δυνατότητα είτε της προμήθειας αερίου ή υγρού οξυγόνου, είτε της εγκατάστασης γεννήτριας οξυγόνου και η πολυεθνική εταιρεία SOL, προκειμένου να αποτρέψει την λύση της εγκατάστασης από το Νοσοκομείο γεννήτριας οξυγόνου(που ήταν η πλέον συμφέρουσα οικονομικά), προσέφερε, για τρία χρόνια, τιμή προμήθειας αερίου οξυγόνου εξαιρετικά χαμηλή προς 0,32 ¤, αντί της τιμής των 0,80¤ που μέχρι πρότινος προμήθευε το Νοσοκομείο.
¶μεσα γίνεται κατανοητό ότι οι εταιρείες διακίνησης ιατρικού οξυγόνου θα προσπαθήσουν με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, την αναστολή της εξάπλωση της χρήσης των γεννητριών οξυγόνου για ιατρική χρήση.
Υπολογίζεται ότι από την υιοθέτηση των γεννητριών παραγωγής ιατρικού οξυγόνου θα προκύψει ένα ετήσιο όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο της τάξεως των 50.000.000,00 

 Σήμερα στην Ελλάδα η δαπάνη παραγωγής με γεννήτριες του 1 Nm3 ιατρικού οξυγόνου ισούται περίπου με την δαπάνη του 1-1,2 kwh, ήτοι η δαπάνη παραγωγής οξυγόνου με γεννήτριες οξυγόνου δεν ξεπερνά το 0,1 ¤ το κυβικό μέτρο(όλες οι νοσηλευτικές μονάδες διαθέτουν μέση τάση).
Η τιμή μονάδος (κυβικό μέτρο) του οξυγόνου, με την οποία προμηθεύουν στο Δημόσιο οι διάφορες πολυεθνικές εταιρείες, κυμαίνεται από 0,82 ¤ (παρατηρητήριο τιμών) μέχρι 2,00 ¤ (στα νησιά!!!), ενώ σε όλες τις χώρες της ΕΕ η τιμή αυτή είναι 0,30-0,35¤.
Είναι λοιπόν αναμφισβήτητο γεγονός ότι η δαπάνη παραγωγής οξυγόνου με γεννήτρια οξυγόνου είναι εξαιρετικά συμφέρουσα συγκριτικά με την σημερινή τιμή προμήθειας οξυγόνου από τις εταιρείες.
Εάν λάβουμε υπόψη την ετήσια κατανάλωση σε οξυγόνο μιας μέσης νοσηλευτικής μονάδας που ανέρχεται περίπου σε 300.000 Nm3 , προκύπτει ανεπιφύλακτα ότι η δαπάνη για την εγκατάσταση ενός συστήματος παραγωγής οξυγόνου είναι σαφώς μικρότερη της ετήσιας απαιτουμένης δαπάνης προμήθειας αερίου ή υγρού οξυγόνου.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η δαπάνη για την εγκατάσταση ενός συστήματος παραγωγής οξυγόνου αποσβένεται σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους. Έτσι μια νοσηλευτική μονάδα τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της γεννήτριας οξυγόνου εξασφαλίζει τις ανάγκες της σε οξυγόνο με ελάχιστη δαπάνη, εξοικονομώντας έτσι ετήσια σημαντικά ποσά που θα δαπανούσε στην αντίθετη περίπτωση για την προμήθεια αερίου ή υγρού οξυγόνου.

ΠΗΓΗ: https://plus.google.com/116333378722238934473/posts

Δείτε το βίντεο με την αποκάλυψη 



5 σχόλια:

  1. Λυπάμαι πραγματικά,αλλά αυτά περί κλίκας για το συγκεκριμένο θέμα δεν ισχύουν.Δεν μπορείτε να κατηγορείται τόσο εύκολα τους ανθρώπους.Η αιτία που δεν έχει τοποθετηθεί το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι η "άδεια σκοπιμότητος"που περιμένουμε από τα δύο υπουργεία που εμπλέκονται.Ήμαρτον!Έλεος!Και σας το λέει ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι "φυτευτός" στο ΔΣ του νοσοκομείου,αλλά εκλεγμένος μαζί με τον κ.Τριάντο Γιώργο, από τους γιατρούς των νοσοκομείων ,των κέντρων υγείας καθώς και των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Ρόδου,της Κω και της Καλύμνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΕΤΑΙ ,,,ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΈΣΗ ΤΟΥΣ ,ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΜΕ ΚΆΝΈΝΑΝ ΜΙΛΟΥΜΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑΥΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ "ΜΉΠΩΣ" ΌΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΚΆΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΛΕΓΕΩΝΕΛΑΣ ,,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΛΙΚΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!!! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΔΙΚΑ !!!!ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΘΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ!!!

      Διαγραφή
  2. Είμαστε ευχαριστημένοι με τις συλλήψεις για τις πυρκαγιές ; Όλα Οκ; Αποδόθηκε δικαιοσύνη; Ποιος το πιστεύει αυτό άραγε;;
    ...ΑΥΡΙΟ, ΤΩΡΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ, μπορεί να ξεσπάσει κι άλλη πυρκαγιά!!!

    Το στόρι θα είναι ακριβώς το ίδιο αν δεν αλλάξουμε τη σκηνοθεσία, ΕΜΕΙΣ!

    Και σκέφτομαι: Αντί να φωτογραφίζουμε τα καμένα, μήπως θα έπρεπε λογικά, να αρχίσουν σε κάθε χωριό οι ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ για την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικά με το θέμα της ΑΜΕΣΗΣ δημιουργίας Αντιπυρικών Ζωνών; Οι κάτοικοι ξέρουν πού και πώς θα γίνουν αυτές.΄Αμεσα και αποτελεσματικά. Είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν όλοι!

    Ας μην περιμένει κανείς πια από τους αν-αρμόδιους να καθορίζουν το μέλλον μας.
    Ας μην ''προβλέπουμε'' άλλο την καταστροφή μας...
    Είναι στο χέρι ΜΑΣ να αλλάξουμε αυτό το στόρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα στην Ελλάδα η δαπάνη παραγωγής με γεννήτριες του 1 Nm3 ιατρικού οξυγόνου ισούται περίπου με την δαπάνη του 1-1,2 kwh, ήτοι η δαπάνη παραγωγής οξυγόνου με γεννήτριες οξυγόνου δεν ξεπερνά το 0,1 € το κυβικό μέτρο(όλες οι νοσηλευτικές μονάδες διαθέτουν μέση τάση).
    Η τιμή μονάδος (κυβικό μέτρο) του οξυγόνου, με την οποία προμηθεύουν στο Δημόσιο οι διάφορες πολυεθνικές εταιρείες, κυμαίνεται από 0,82 € (παρατηρητήριο τιμών) μέχρι 2,00 € (στα νησιά!!!), ενώ σε όλες τις χώρες της ΕΕ η τιμή αυτή είναι 0,30-0,35€.
    Είναι λοιπόν αναμφισβήτητο γεγονός ότι η δαπάνη παραγωγής οξυγόνου με γεννήτρια οξυγόνου είναι εξαιρετικά συμφέρουσα συγκριτικά με την σημερινή τιμή προμήθειας οξυγόνου από τις εταιρείες.
    Εάν λάβουμε υπόψη την ετήσια κατανάλωση σε οξυγόνο μιας μέσης νοσηλευτικής μονάδας που ανέρχεται περίπου σε 300.000 Nm3 , προκύπτει ανεπιφύλακτα ότι η δαπάνη για την εγκατάσταση ενός συστήματος παραγωγής οξυγόνου είναι σαφώς μικρότερη της ετήσιας απαιτουμένης δαπάνης προμήθειας αερίου ή υγρού οξυγόνου.
    Είναι αξιοσημείωτο ότι η δαπάνη για την εγκατάσταση ενός συστήματος παραγωγής οξυγόνου αποσβένεται σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους. Έτσι μια νοσηλευτική μονάδα τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της γεννήτριας οξυγόνου εξασφαλίζει τις ανάγκες της σε οξυγόνο με ελάχιστη δαπάνη, εξοικονομώντας έτσι ετήσια σημαντικά ποσά που θα δαπανούσε στην αντίθετη περίπτωση για την προμήθεια αερίου ή υγρού οξυγόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα, λόγω του σημαντικού οικονομικού οφέλους που προκύπτει από την εγκατάσταση γεννητριών οξυγόνου, θα έπρεπε όλο και περισσότερες Κρατικές νοσηλευτικές μονάδες, να προγραμματίζουν την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής οξυγόνου. Το φαινόμενο αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα για τις νοσηλευτικές μονάδες των νησιών όπου, εκτός του σημαντικού οικονομικού οφέλους, αποκτούν και απεξάρτηση από την προμήθεια αερίου οξυγόνου, προμήθεια που πολλές φορές καθίσταται ως και αδύνατη λόγω καιρικών συνθηκών, απεργιών κλπ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για τους ασθενείς.
    Αντίθετα ο ιδιωτικός τομέας επωφελήθηκε άμεσα αυτού του γεγονότος και εγκατέστησε στις νοσηλευτικές του μονάδες (ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΑΓ.ΛΟΥΚΑΣ, ΚΥΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, EYROMEDICA, ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΑΕ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, κλπ.), γεννήτριες οξυγόνου δημιουργώντας σημαντικότατη οικονομία στις μονάδες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι της κλινικής ΑΓ.ΛΟΥΚΑΣ η οποία από την χρήση των γεννητριών οξυγόνου σε ετήσια βάση εξοικονομεί περίπου 150.000 €.
    Επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Νοσοκομείου της Σύρου που πρόσφατα εγκατέστησε γεννήτρια οξυγόνου και εξαιτίας της σημαντικής οικονομίας που προέκυψε από την λειτουργία της γεννήτριας οξυγόνου και της απεξάρτησης του από τους προμηθευτές αερίου οξυγόνου, εγκατέστησε άμεσα γεννήτρια οξυγόνου και στο νοσοκομείου Νάξου και προσανατολίζεται στην εγκατάσταση γεννητριών οξυγόνου σε όλα τα κέντρα υγείας της δικής του δικαιοδοσίας, εξοικονομώντας τοιουτοτρόπως σημαντικά οικονομικά οφέλη ετησίως.
    Παρόλα αυτά οι Δημόσιες Νοσηλευτικές μονάδες δυστυχώς, καίτοι έχουν πληροφορηθεί για την σχετική δυνατότητα, εξακολουθούν να προκηρύσσουν διαγωνισμούς για την προμήθεια αερίου ή υγρού οξυγόνου, αγνοώντας σκανδαλωδώς οποιαδήποτε εναλλακτική λύση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι της 5ης ΥΠΕ που πρόσφατα προκήρυξε διαγωνισμό προμήθειας ιατρικών αερίων προϋπολογισμού 1.000.000,00 €, δαπάνης δηλαδή της ετήσιας προμήθειας ιατρικών αερίων, χωρίς να λάβει υπόψη της την δυνατότητα που παρέχεται από την λύση της εγκατάστασης γεννητριών οξυγόνου.
    Πρόσφατα το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Θεσσαλονίκης (ιδιωτικού δικαίου) διενήργησε δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με την εναλλακτική δυνατότητα είτε της προμήθειας αερίου ή υγρού οξυγόνου, είτε της εγκατάστασης γεννήτριας οξυγόνου και η πολυεθνική εταιρεία SOL, προκειμένου να αποτρέψει την λύση της εγκατάστασης από το Νοσοκομείο γεννήτριας οξυγόνου(που ήταν η πλέον συμφέρουσα οικονομικά), προσέφερε, για τρία χρόνια, τιμή προμήθειας αερίου οξυγόνου εξαιρετικά χαμηλή προς 0,32 €, αντί της τιμής των 0,80€ που μέχρι πρότινος προμήθευε το Νοσοκομείο.
    Άμεσα γίνεται κατανοητό ότι οι εταιρείες διακίνησης ιατρικού οξυγόνου θα προσπαθήσουν με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, την αναστολή της εξάπλωση της χρήσης των γεννητριών οξυγόνου για ιατρική χρήση.
    Υπολογίζεται ότι από την υιοθέτηση των γεννητριών παραγωγής ιατρικού οξυγόνου θα προκύψει ένα ετήσιο όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο της τάξεως των 50.000.000,00 €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html