Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Το κύκλωμα-ένα Ελληνικό ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη και Γιάννη Ζυργάνου που αποκαλύπτει το κύκλωμα διακίνησης Ελληνικών αρχαιοτήτων στις παράνομες και νόμιμες για κάποιους αγορές του εξωτερικού!! Τους ντόπιους αρχαιοκάπηλους- και το άθλιο κράτος των Ελληνόφωνων!!!!




Ποιό είναι το κύκλωμα του παράνομου εμπορίου Ελληνικών αρχαιοτήτων τα τελευταία τριάντα χρόνια?
 Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται ο κόσμος των δημοπρασιών,οι διευθυντές μουσείων,οι αρχαιοπώλες.οι μεγάλοι συλλέκτες και από την άλλη οι επιστήμονες αρχαιολόγοι και οι
διωκτικές αρχές στην Ελλάδα,το Λονδίνο, την νέα Υόρκη, τη Γενεύη, την Ιερουσαλήμ,και την Ρώμη.

Και τα ιερά κειμήλια των προγόνων μας, ο κρατήρας του Ευρόνιου, ο θησαυρός των Αηδονίων, το άγαλμα του Σοαρμπουρκεν, τα κλοπιμαία από το μουσείο της Κορίνθου, και η περίφημη μάσκα του Απόλλωνα
 Είναι μια αποκαλυπτική ματιά στο παράνομο εμπόριο ελληνικών αρχαιοτήτων από τον 19o αιώνα έως σήμερα, με έμφαση στις δυο τελευταίες δεκαετίες. Αποτέλεσμα πέντε χρόνων έρευνας από τους Ανδρέα Αποστολίδη και Νικόλα Ζηργάνου, γυρίστηκε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, στην Αγγλία, τη Νέα Υόρκη, την Ιταλία, τη Γενεύη, το Ισραήλ και τη Γερμανία.

Μέσα από συνεντεύξεις και οπτικό υλικό αποκαλύπτεται το παράνομο διεθνές εμπόριο ελληνικών αρχαιοτήτων που γίνεται ανάμεσα σε αρχαιοπώλες, συλλέκτες, δημοπρασίες και μουσεία.



Διακρίσεις:

 Βραβείο κοινού στο φεστιβάλ αρχαιολογικών ταινιών ΑΓΩΝ 2006.
Βραβεία σε τέσσερις κατηγορίες (Καλύτερη ταινία, Καλύτερο Σενάριο, Καλύτερη Αφήγηση, Ειδική Μνεία) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Βίντεο του Archaeology Channel, στο Όρεγκον, ΗΠΑ, Μάιος 2007.
 Υποψήφιο για το βραβείο του καλύτερου ντοκιμαντέρ στην κατηγορία Current Affairs στα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά βραβεία Prix Europa, Βερολίνο, Νοέμβριος 2007.


Αk: Illicit trade in antiquities
The circuit-a Greek documentary of Andrew Apostolides and John Zyrganou revealing the circuit of Greek antiquities trafficking in illegal and legal for some overseas markets! Local looters-and miserable state of the Greek speaking!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ  ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ NEKTRON444 ΣΤΟ YOUTUBE 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html