Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Σκανδαλωδώς η τριετής απαγόρευση θήρας στην Κάλυμνο διεκόπη σε δυό εβδομάδες! Ποιοι συντέλεσαν σε αυτό το έγκλημα κατά ειδών προς εξαφάνιση της άγριας πανίδας Καλύμνου!!





ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΜΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ



Με κόκκινη γραμμή τα όρια της έκτασης, εμβαδού 9.918 στρεμμάτων όπου ισχύει η τριετής απαγόρευση θήραςΜε την αριθμ. 48927/1707/5-12-2013 απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων για τρία (3) χρόνια, ήτοι τις κυνηγετικές περιόδους 2013−2014, 2014−2015 και 2015−2016, σε έκταση συνολικού εμβαδού εννιά χιλιάδων εννιακόσια δεκαοκτώ (9.918) στρεμμάτων, που περιλαμβάνει τις περιοχές «Καρίνα, Μεροβίγλι, Ζάρες, Άργος, ΜονέςΚαψάλα και Τράχηλας» περιφέρειας Δήμου Καλύμνου της Νήσου Καλύμνου, Ν. Δωδεκανήσου.
Η παραπάνω έκταση απεικονίζεται με την συνεχή κόκκινη γραμμή στο συνημμένο απόσπασμα
φύλλου χάρτη Γ.Υ.Σ., κλίμακας 1:50.000, το οποίο συνοδεύει την απόφαση.
Με κόκκινη γραμμή τα όρια της έκτασης, εμβαδού 9.918 στρεμμάτων, όπου ισχύει η τριετής απαγόρευση θήρας

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απαγόρευση έμελλε να διαρκέσει μόνο για δύο εβδομάδες δυστυχώς, χάρι στα λαμόγια πρασινοφρουρούς του δημοτικού συμβουλίου Διακομηχάλη και  με την συνεργασία νέων ρουσφετοπροαγογών που διορίστηκαν πρόσφατα στην τοπική αυτοδιοίκηση νομαρχίας νοτίου Αιγαίου ,Σύρου.
Στις 25 Φεβρουαρίου 2013 συνεδρίασε εσπευσμένα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλυμνίων και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να απορρίψει τον νόμο για επέκταση των ορίων του Καταφυγίου. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιάννης Νομικάριος {πρώτος ξάδερφος του τέως βουλευτή Νίκου Ζωηδη - καλού φίλου δήμαρχου Διακομιχάλη} εξήγησε στο σώμα πως το πλέγμα των απαγορεύσεων  Καταφύγιο Άγριας Ζωής δεν αφορά μόνο το κυνήγι,αλλά και την αναρρίχηση,όπως είπε"""" ψεύδη δηλαδή διότι δεν υπάρχουν κατάλληλα αναρριχητικά σημεία στην περιοχή ,παρουσιάζοντας την αστεία δικαιολογία πως θα ζημιωθεί ο τουρισμός που ανθεί τα τελευταία χρόνια στην Κάλυμνο με επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο!Τουρίστες με τα backpackers, δηλαδή με τα αντισκηνα και τα κατσαρολικά τους,,που δεν αφήνουν τάλαρο στο νησί,μόνο κάποιοι επωφελούνται και αυτοί ειναι οι ταξιδιωτικές και αεροπορικές εταιρίες,με ελάχιστο ποσοστό των ορειβατών να διαμένει σε τουριστικά καταλύματα !!!
Στην  σκανδαλώδη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής τραγελαφικά:

«Η επέκταση του Καταφυγίου, με τους περιορισμούς που αυτή θέτει, αντιστρατεύεται τις ανάγκες των Καλύμνιων για πρόοδο και ανάπτυξη... Η όποια παρουσία "ενός" αρπακτικού δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο μοντέλο ανάπτυξης που η Κάλυμνος έχει επιλέξει...». ["Ποιο κάτω στην μελέτη της ορνιθολογικής εταιρίας Ο.Ε.Ο θα δείτε πως δεν πρόκειτε για ΕΝΑ πουλί αλλά δεκάδες"}

 Αμέσως τα κομματόσκυλα του γραφείου ρουσφετοτακτοποιήσεων μάλλον του Ζωήδη ήρθαν  σε επαφή με την υπεύθυνη γραμματέα στην Γενική γραμματέα αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης νοτίου Αιγαίου που εδρεύει στον Πειραιά την κ Καλογήρου να αναιρέσει  την απόφαση του δασαρχείου,έτσι και έγινε κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει,δύο εβδομάδες ίσχυσε τελικώς η απαγόρευση του δασαρχείου με την αριθμ. 48927/1707/5-12-2013 απόφαση 
 με τους κυνηγούς ανεξέλεγκτους να πυροβολούν ότι πετάει και σκοτώνοντας οτιδήποτε κινείται,και δεν υπερβάλουμε σε αυτά που γράφουμε,ξέρουμε πολύ καλά τι γράφουμε φονιάδες!!!

Η Ορνιθολογική εταιρία  Ε.Ο.Ε αφού προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει  τους κατοίκους του νησιού  με ενημερωτικές ημερίδες γνωστοποιόντας την μοναδικότητα του νησιού τους.
 http://files.ornithologiki.gr/docs/falcoel/nisiotiki_diadromi_040710.pdf
και εδώ  http://files.ornithologiki.gr/docs/falcoel/kalumniaki_040701.pdf

Εδώ είναι η μελέτη που αναφέρει πόσα και ποιά είδη βρήσκοντε στο νησί της Καλύμνου που πολλά από αυτά είναι υπο εξαφάνιση http://ornithologiki.gr/page_iba.php?aID=162

7 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ (ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΓΡΑΜΑΤΕΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΞΑΔΕΡΦΟΙ ΜΙΖΕΣ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ) ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΖΩΙΔΗΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΟΧΙ ΣΠΙΖΑΕΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή τους ,μόνο αυτό !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κάθαρμα ο διακομιχαλης κοιμάται ήσυχος τα βραδιά;;;; Δ ρε Πασοκι;;;φονιά της φύσης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΖΩΙΔΗΣ ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΑΝΆΛΑΒΕ ΚΑΙ ΆΡΧΙΣΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΈΤΙΑ;;;;Α ΡΕ ΞΎΛΟ ΠΟΥ ΘΈΛΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΟΜΕΝΩ ΔΥΝΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΒΕΒΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html