Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Το ξεκλήρισμα των ελαφιών μας συνεχίζεται κανονικά!!!Ρόδος: Δολοφόνησε το ελάφι με εννιάβολα σκάγια




Στις 15 Ιανουαρίου εντοπίστηκε το ελάφι που βλέπετε στις φωτογραφίες εντοπίστηκε νεκρό πυροβολημένο από σκάγια εννιάβολα και μισοφαγωμένο στην περιοχή Σταφύλια στη Λάρδο της Ρόδου. Το ζώο ο δολοφόνος του το παράτησε εκεί – και παραδόξως δεν το πήρε μαζί του αφού οι
λαθροθήρες κυρίως σκοτώνουν τα ελάφια για το κρέας του – με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα σαρκοφάγα ζώα να φάνε μέρος του σώματος του.

Τα εννιάβολα σκάγια οι κυνηγοί τα χρησιμοποιούν για μεγάλα θηράματα όπως είναι π.χ. τα αγριογούρουνα. Και γι’ αυτήν την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου. Η εξόντωση των ελαφιών του είδους Πλατόνι (Dama dama) – που είναι μοναδικό και ζει μόνο στη Ρόδο – αν και προστατεύονται από τη νομοθεσία γι’ αυτό και απαγορεύεται το κυνήγι τους γίνεται συστηματικά στο νησί.





Θυμίζουμε ότι πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου στην περιοχή της Κατταβιάς εντοπίστηκε ένα ελάφι αποκεφαλισμένο! Και σε αυτή την περίπτωση το ανθρωπόμορφο κτήνος που εκτέλεσε το ζώο δεν το σκότωσε για το κρέας του αλλά για να κρατήσει ως ενθύμιο – τρόπαιο το κεφάλι του!

Πηγή:  www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html