Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΓΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ "ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ" ΣΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ !



ΜΠΑΡΑΖ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ !

Σήμερα δύο πυρκαγιές σε διαφορετικές τοποθεσίες ενεργοποίησαν την πυροσβεστική μηχανή του
νησιού.
Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής δύναμης,{Π.Σ και Εταιρπρόφυκα},όπως επίσης και ο σωστός σχεδιασμός και οργάνωση του δυναμικού ήταν καταλυτικά στην έκβαση των πυρκαγιών.
Μεσημεριανές ώρες και ο πρώτος συναγερμός  χτύπησε στα κεντρικά του Π.Σ.Ρόδου,ήταν πυρκαγιά που ξέσπασε απο εμπρησμό,απ'οτι όλα δείχνουν, μέσα στο εγκαταλειμμένο πλέον Σ.Ε 294 στις Καλυθιές.
Η φωτιά πιάστηκε άμεσα πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Λίγη ώρα αργότερα νέος συναγερμός χτύπησε στα κεντρικά, αναζωπυρώθηκε για τρίτη φορά φωτιά στην περιοχή Γαδάρα,Σγουρού.
Η φωτιά αν και φαινόταν πως θα έκαιγε τις εκτάσεις που δεν έκαψε στην προηγούμενη φωτιά,πιάστηκε χάρη της μεγάλης πυροσβεστικής δύναμης που χτύπησε την φωτιά συντεταγμένα και οργανωμένα.
Η δεύτερη φωτιά έκαψε μερικές ελιές λίγα πεύκοι και πολλές καλαμιές  ευτυχώς, η φωτιά έφτασε σε αυλές οικιών, πάρα ταύτα η πυρκαγιά τερματίστηκε χάρη στο έμπυρο των ανδρών.
Για τον λόγο όμως πως η φωτιά αναζωπυρώνεται πολύ συχνά τελευταία,οι  κάτοικοι των περιοχών που προανέφερα υποψιάζονται διάφορα σενάρια.

Παίζουν κάποιοι βρόμικο παιγνίδι ? κανείς δεν ξέρει, η υπομονή όμως "μιας μερίδας κατοίκων" τελειώνει!! Φ Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html