Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΔ ! ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟ ΦΩΣ!! ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ;Φωτος





Όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν ότι  ένας απ΄τους  σκοπούς της δημιουργίας του ιστιοτόπου μας είναι η γνωστοποίηση της καταπατημένης και απόκρυφης  πολιτισμικής μας κληρονομιάς, συνδράμοντας έτσι με τα λιθαράκια μας στην ολοκλήρωση
του  κατεστραμμένου  εθνικού μας μωσαϊκού.

Η σημερινή μας ανάρτηση έχει να κάνει για ένα νεκροταφείο μικρών παιδιών που βρέθηκε τυχαία σε  θέση εντός των ορίων του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Σορωνής.
Όπως ενημερωθήκαμε από σύνδεσμο, το νεκροταφείο βρέθηκε κατά τις ανασκαφές της ανεγέρσεως του ατμοηλεκτρικού σταθμού το 1975.
Για καλή μας τύχη η αρχαιολογική θέση διασώθηκε, διότι  αναφέρθηκε από τους εργολάβους στην τότε αρχαιολογική υπηρεσία    Ρόδου, η οποία και ανέλαβε την σκαπάνη.
Από τότε ως σήμερα 30 χρόνια  μετά,ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε στον ιερό χώρο που κήδευαν τα παιδιά τους οι πρόγονοι μας Ρόδιοι, και παρέμεινε άγνωστο στο ευρύ κοινό.
Παρότι έγιναν κάποιες φιλότιμες προσπάθειες από τους εκάστοτε διευθυντές του σταθμού τα χρόνια που πέρασαν ως προς τον καθαρισμό του αρχαιολογικού χώρου, παρέμεινε
εγκαταλελειμμένος να φθείρεται απροστάτευτος από την κβ εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων!! Άγνωστό γιατί,,,
Σύμφωνα με αρχαιολόγο,  αρχαιολογική έρευνα απ΄τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν  βεβαιούν πως πρόκειται για ένα  μοναδικό στο είδος του παιδικό νεκροταφείο σε εθνικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου καλούμε την κβ εφορεία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων, την νυν ενιαία αρχαιολογική υπηρεσία Ρόδου να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει τα δέοντα ως προς την προστασία του χώρου, όπως και την συνέχιση των ανασκαφών διότι ο αρχαιολογικός χώρος εκτίνετε σε μεγαλύτερη ακτίνα, επίσης αναφορές μαρτυρούν και Ελληνικό ναό πλησίον της θέσεως του νεκροταφείου.
Τέλος θέλουμε να προβεί σε  πλήρη ενημέρωση  των πολιτών!!

Τις ερχόμενες ημέρες θα γνωστοποιήσουμε για πρώτη φορά στον Ροδιακό λαό τον άγνωστο ναο του Ηρακλέους  στο νησί μας!!
Μέχρι την τελική αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την δικαίωση της αθάνατης ψυχής του γένους θα μαχόμαστε!! Ε-Δ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html